Noma Restaurant by Space Copenhagen

Category: Restaurant Published on 02 Nov, 2012 Tags: , , ,
1-noma-restaurant-by-space-copenhagen

Danish studio Space Copenhagen has re-designed the interior of Noma Restaurant, which was this year named “World’s Best Restaurant” for the third time in a row. All the furniture, surfaces, curtains, painted surfaces, toilets have been completely changed or renovated. Especially the lounge area involved quite a lot of construction. Architects have build a long brick wall facing the rest of the building to get a more defined lounge space, and the long massive bar was replaced with spatial elements in grey wood and brass – mounted at the columns which creates a completely different flow and openness of the space.

The chairs and tables in the restaurant are the same design as in the original Noma, but surfaces and colors are changed: “We decided to respect and protect the existing atmosphere of NOMA, but work carefully with the space and functional elements in terms of detailing, tactile surfaces, colours — more or less as a 1:1 mood board of samples, wood, stone, leather, textiles, furniture. a balance between the rough and the refined detail and elegance.”

(Click images for full size photos)

images courtesy of Space Copenhagen

Recommended:

Pumpenhaus Bochum by Heinrich Böll Architect
Hotel Scholl in Schwäbisch Hall by Seifried & Mack
Rijksmuseum by Cruz y Ortiz Arquitectos
Forte, Gimenes e Marcondes Ferraz Arquitectos: Loft in Itaim
Renovation of Piet Bloms' Supercube in Rotterdam by Personal Architecture
The Fragrance Kitchen store in Kuwait City by ARCHJS
Village House by Powerhouse Company
House I by Hiroyuki Shinozaki Architects
Aesop Kawaramachi by Torafu Architects
Lajeunesse Residence in Montréal by NatureHumaine
Student Activity Center at Bangkok University by Supermachine Studio
Clive Wilkinson's Endless Desk for The Barbarian Group new office in New York
Element Café at Amara Hotel by designphase dba
Fuzhou Wusibei Thaihot Plaza by SPARK architects, China
House CM by Bruno Vanbesien + Christophe Meersman
Aesop Bibliotekstan by In Praise of Shadows
Close Up installation by Sébastien Breton at Dubuc Montréal boutique
Apartment H+M in Wien by destilat
Lady Bund Shanghai by Thomas Dariel, China
Dennis Gibbens Refurbishes a 60s House in Beverly Hills

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× nine = 27

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work