Romsey Road by AR Design Studio Architects

Category: Houses Published on 09 Nov, 2012 Tags: , , , , , ,
1-romsey-road-by-ar-design-studio-architects

Romsey Road is a luxurious 5 bedroom house refurbishment by AR Design Studio Architects in the city of Winchester, United Kingdom. Architects brief was to create a sense of space and calm in the tight and complicated layout. By extending at the rear on first floor designers replaced two single bedrooms with two master bedrooms with en suites, as well as liberating space to create a new double height dramatic entrance and stairs leading to a wide functional landing and a new family bathroom. The palette of materials used is limited and muted, white and grey render and tiles to make the experience of the house that of a calm play between spaces and light.

On the ground floor were doubled the kitchen and dining area to create a big open living space, this is fully glazed on to the external glass-covered patio. The concept was to create continuity between the two rooms by using the same floor material, flush thresholds and structural glass to cover the external patio. This ambiguous internal and external space creates vitality, in the tradition of modernist spaces like that of Mies van der Rohe’s Barcelona pavilion.

(Click images for full size photos)

images © Martin Gardner

Recommended:

Seaview House by Jackson Clements Burrows Architects
The Mistral Wine and Champagne Bar in São Paulo by Studio Arthur Casas
Apartment “H” by Re-Act Now
Plessi Museum: the first Italian museum on a motorway
Tetsuo Kondo: House in Chayagasaka
Kook Osteria & Pizzeria | Restaurant in Rome by Noses Architects
Koya No Sumika by mA-style Architects
MRQT Boutique by ROK
The Teatrino of Palazzo Grassi by Tadao Ando
Aesop Mitte by WEISS—HEITEN
Nikebasketball Store in Chiba by Specialnormal
Maison Ullens’s Flagship Store in Paris by OMA
Nendo redesigns women's clothing floor of the Seibu department store in Tokyo
Milan CityLife Apartment by Studio Marco Piva
Home Café in Beijing by Penda
Snow Picnic Ice Cream Store in Tokyo by Torafu Architects
Beige concept store in Tokyo by Nendo
Denim R & D studio by Zemberek Design Office, Istanbul
SND Chongqing Store by 3Gatti Architecture Studio, China
Close Up installation by Sébastien Breton at Dubuc Montréal boutique

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 9 = fifteen

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work