VV Capelle Soccer Clubhouse by MoederscheimMoonen Architects

Category: Architecture Published on 13 Nov, 2012 Tags: , , , , ,

Rotterdam firm MoederscheimMoonen Architects have recently completed the VV Capelle Soccer Clubhouse, a building that is a part of the overall modernization of the Sportpark ´t Slot in the Dutch city of Capelle aan den IJssel. The newly build structure, consisting of two volumes, houses the changing rooms and the canteen that functions as a meet-and-greet area for soccer players and visitors.

Looking at the design, the canteen is the center of attention. Being a sturdy black pavilion from the back, it opens itself towards the pitch displaying an open and transparent character. The cut-outs in the dark volume are emphasized by green tints representing the clubs color while also relating to the pitch. The second lower volume made of brick is the robust backbone of the project; the players changing rooms. Due to the separation of the distinct functions into two volumes the project lends itself for future expansions without destroying the qualities of the concept, making it a sustainable project in terms of durability.

(Click images for full size photos)


images © Luuk Kramer


Dadong Art Center | de Architekten Cie + MAYU architects
Papabubble by Schemata Architects @ Daimaru Tokyo
Théâtre 95 in Cergy-Pontoise by GPAA
Blue Planet Aquarium by 3XN
Cosgriff House by Christopher Polly
Leigh & Orange: L'Avenue Shanghai
Rafael Vinoly: 432 Park Avenue, New York
Green Orchard by Paul Archer Design
Studio O+A: Evernote headquarter
Final stages of Gaudí's masterpiece: a Video Shows the Completion of Sagrada Família
Village House by Powerhouse Company
Pâtisserie Antoine in Bordeaux by Bereal + atelie*r
Roof and Mushrooms Pavilion by Ryue Nishizawa + Nendo
House Chapple by Tribe Studio Architects
The White Wave building in Milan by Piuarch
House in Balsthal by Pascal Flammer
SoundCloud Headquarters by Kinzo Berlin
Tsubomi House by Flat House, Tokyo
Rapt Studio turned Trade Warehouse into A Colorful Workspace
A Look Inside the Whitney’s New Building

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven × = 49

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Submit Your Work