House on the Cliff by Fran Silvestre Arquitectos

Category: Houses Published on 19 Nov, 2012 Tags: , , , , , ,
1-house-on-the-cliff-by-fran-silvestre-arquitectos

This monolithic house in Alicante by Spanish studio Fran Silvestre Arquitectos features an 18-metre-long balcony that offering spectacular sea views that it invites one to spend time, relax and do nothing.

Due to the steepness of the plot and the desire to contain the house in just one level, it was chosen a three-dimensional structure of reinforced concrete slabs and screens adapting to the plot’s topography, thus minimizing the earthwork. This monolithic, stone-anchored structure generates a horizontal platform from the accessing level, where the house itself is located. The swimming-pool is placed on a lower level, on an already flat area of the site.

The concrete structure is insulated from the outside and then covered by a flexible and smooth white lime stucco. The rest of materials, walls, pavements and the gravel on the roof maintain the same colour, respecting the traditional architecture of the area, emphasizing it and simultaneously underlining the unity of the house.

(Click images for full size photos)

images © Diego Opazo

Recommended:

Glen 2961 House by SAOTA and Three 14 Architects
Farang Restaurant in Stockholm by Futudesign
BAKERY in Oporto by Paulo Merlini
Captain Melville - Melbourne Restaurant and Bar by Breathe Architecture
MAR restaurant in Reykjavík by HAFstudio
House in Itami by Tato Architects
House in Ishikiri by Tato Architects
Factory Jaffa House by Pitsou Kedem Architect
Bezos Center for Innovation - MOHAI
Refurbishment of a Parisian Apartment by Ramy Fischler
Maison Ullens’s Flagship Store in Paris by OMA
Day-Care + Young Workers and Immigrants Hostel in Paris
Light Cave restaurant & bar in Tokyo by Moriyuki Ochiai Architects
Mixed-use building for artists in Hackney by Trevor Horne Architects
Aesop Balmain store by Henry Wilson
Saint-Petersburg Apartment by INT2 Architecture
Beige concept store in Tokyo by Nendo
Apartment AB9 in Lisbon by Filipe Melo Oliveira
Garage Loft in Arnhem by Studio OxL
Kazuteru Matumura Refurbishes a Townhouse in Toyosaki, Japan

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 − seven =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work