Höst by Norm Architects and Menu

Category: Restaurant Published on 28 Nov, 2012 Tags: , , , , ,
1-host-by-norm-architects-and-menu

Höst and New Norm Dinnerware – a symbiotic relation of contrasts Norm Architects and Danish designhouse Menu have joined forces with Copenhagen restaurateurs Cofoco, to create a distinctly urban restaurant with obvious romantic and rural references. Höst is an embodiment of the clash between romanticism and modernity. A space of multiple stories intertwining and correlating to form an inspirational and aesthetic universe for all senses. An obvious and reoccurring characteristic of both concept and cooperation is the juxtaposition of elements. Höst is rustic gone simplistic. Rural gone urban. Past gone contemporary.

The classic virtues of Nordic cooking have found its contemporary counterpart at Höst. In the kitchen traditional ingredients are combined with the visions characterizing New Nordic Cuisine. And in the restaurant loads of green plants, woollen blankets and the warmth of used wooden planks soften and complement the tight no-nonsense architectural aesthetic so distinct for Norm.
Furthermore, Norm has ventured into sustainable interior design by implementing details such as cut-up Euro-pallets, vintage lamps and even windows from an old hospital. Norm and Menu have designed and produced New Norm Dinnerware exclusively for Höst, and if you dig deep you will find a hidden world of Scandinavian taste. On several levels modernity and interaction become evident in New Norm Dinnerware.

The multitude of parts, materials and colors provides numerous possibilities and expressions, and when you flip over certain parts, you will find an entry to www.newnorm.dk, an online inspirational universe of everything distinctly Scandinavian – from moods and designs to produce and recipes. The juxtapositions found throughout Höst and New Norm Dinnerware serve as the foundation for a symbiotic relation that comes to define what is “New Nordic”: A timeless aesthetic rooted in traditions and driven forward by visions.

images © Jonas Bjerre-Poulsen.

Recommended:

House on the Cliff by Fran Silvestre Arquitectos
Apartment in Junqueira by ASPA
Ikibana Restaurant and Lounge in Barcelona by El Equipo Creativo
House in Ofuna by LEVEL Architects
Papabubble Candy Shop in Tokyo by Torafu Architects
mini M grocery shop in Toulouse by Matali Crasset + Praline & Terres Nuages
Pâtisserie Antoine in Bordeaux by Bereal + atelie*r
Reality Lab. Issey Miyake Store by Tokujin Yoshioka
Run Colors sneaker store by Mode:lina Architekci
Wavy School Landscape by Svet Vmes
Rowing High Performance Centre by Alvaro Andrade
Luxury apartment building on Passatge Marimon in Barcelona by Mateoarquitectura
Vegamar Seleccion Wine Shop in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos
The Proud Archivist by TILT
Liverpool's Everyman Theatre rebuilt by Haworth Tompkins
ODEEH Berlin boutique by Zeller & Moye
Wieden+Kennedy New York Office by WORKac
Sambade House by Spaceworkers
Cheering Restaurant in Hanoi by H&P Architects
Lightbox by Bohlin Cywinski Jackson

Leave a Reply

Your email address will not be published.


4 × = twenty four

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work