House M by monovolume architecture + design

Category: Houses Published on 05 Dec, 2012 Tags: , , , , , ,
1-house-m-in-italy-by-monovolume-architecture-design

The project for the House M by italian studio monovolume architecture + design, consists in a residential building in the centre of Merano, Italy, embedded in the quit area of Obermais. The concept of the design was it to play with transparent and solid surfaces what fallows fascinating insights and outlooks. The interior melts together with the outside space. The terrain flows through the building and finds his renewal in the pool- and meadow area. Because of a refined external design and the arrangement of the pool, lawn, garden and house the whole concept seems like a unity with seamless transition.

The ground floor follows the slightly sloping ground like a staircase to get a large garden area. Because of engineering technology considerations the building is conceived as a compact volume with one underground and two upper floors. From the construction point of view the house is built as a concrete construction, furnished with upgraded insulation. The glass-facade, door and window elements are executed as 3 layered glazier.

(Click images for full size photos)

images courtesy of monovolume architecture + design

Recommended:

Lens House by Alison Brooks Architects
Maison du Boisé by Gestion René Desjardins
Housing Building with 7 units in Luxembourg by Metaform Architecture
Skyhouse by David Hotson + Ghislaine Viñas
Flemish Barn Bolberg by Arend Groenewegen Architect
Mary Rose Museum by Wilkinson Eyre and Pringle Brandon Perkins+Will
Haus am Moor by Bernardo Bader Architects
House AT by Mirag Millet Ramoneda
Lee House by Studio MK27
Aesop Mitte by WEISS—HEITEN
Lake Cottage by UUfie
Villa Kogelhof by Paul de Ruiter Architects
Green Edge House by mA-style architects
Gambier Island House by MGB Architecture
FREAKS freearchitects refurbishes 35 sqm flat in Geneva
The Family Playground apartment in Kaohsiung City by House Design
Beige concept store in Tokyo by Nendo
Silver Bay Villa by SAOTA + Antoni Associates, South Africa
Rapt Studio turned Trade Warehouse into A Colorful Workspace
Airbnb's Floating House On London’s River Thames

 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


1 × = one

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work