Drift Pavilion by Snarkitecture @ Design Miami/ 2012

Category: Architecture Published on 10 Dec, 2012 Tags: , , , ,
1-drift-pavilion-by-snarkitecture-design-miami-2012

New York-based practice Snarkitecture have recently realized an entrance pavilion for Design Miami/ 2012Drift creates an unexpected moment within the context of the familiar white vinyl tent, reformulating the material to create a floating environment. Inflated tubes are bundled together to create a topographical landscape in suspension: an ascending mountain above and an excavated cavern below. These long cylinders are arranged vertically to infill the area of the entrance courtyard, and then lifted to create areas of circulation and rest for the visitors entering and exiting the structure.

Filtered light passes between the tubes of the inverted landscape creating a space both interactive and contemplative. Apertures in the canopy above frame views of the Miami sky and allow natural light and fresh air into the interior. The lightness of the floating tubes underscores the mass of the enormous installation, visible from a distance of several blocks. Drift identifies the entrance courtyard as a site of activity and design. The rising landscape becomes a beacon for visitors approaching Design Miami/ while the excavated cavern presents a moment of exploration before entering the fair.

(Click images for full size photos)

images © Markus Haugg

Recommended:

Wiesergut Hotel by Gogl Architekten
Cala D’or House in Mallorca by Flexo Arquitectura
Wo House by SO Architecture
Casagrande Laboratory: Apelle house
Captain Melville - Melbourne Restaurant and Bar by Breathe Architecture
Generator Hostel Barcelona by The Design Agency
Asos Headquarters in London by MoreySmith
Floatastic by QASTIC
T2B Tea Shop in Sydney by Landini Associates
Red Bull Station São Paulo by Triptyque
Adidas Stan Smith shoebox pop-up store
Split View Mountain Lodge by Reiulf Ramstad Arkitekter
Archaeological Pavilion in Aachen by Kadawittfeldarchitektur
The White Wave building in Milan by Piuarch
The Quality Chop Shop in London’s Farringdon by Fraher Architects
Calvin Klein unveils Holiday Installation by Snarkitecture
Skatepark in Reims by Planda + Constructo
Capital Hill Loft by SHED Architecture & Design, Seattle
BIG and Heatherwick Studio unveiled Google’s new California HQ
Luciano Pia designs Air and Noise Pullution-Proof Treehouse in Turin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × = 56

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work