The Lefo Mall Shopping Centre by Broadway Malyan

Category: Architecture Published on 11 Dec, 2012 Tags: , , , , ,
1-the-lefo-mall-shopping-centre-by-broadway-malyan

The Lefo Mall Shopping Centre has opened its doors to the public in Suzhou, in Jiangsu Province Eastern China, with the scheme being the largest retail project to be built to a design by global architecture, urbanism and design practice Broadway Malyan in China to date.

The design for the 65,000 square metre destination mall, located at the heart of Suzhou’s new Wuzhong Central Business District, was delivered for client Suzhou Zhongrun Real Estate Ltd, part of Zhongrun Resources Investment Corporation. It sets a new benchmark for commercial development in the region and targets young and design-conscious customers.

The practice delivered a wide range of services, from concept design through to site services and including interior and landscape architecture and branding / environmental graphics design. The design was led by the practice’s Shanghai-based team, drawing on the world-class retail and retail branding expertise of its teams in Europe and Singapore.

The design takes inspiration form the city’s canals, bridges and gardens with Suzhou known as the ‘Venice of the East’. Natural elements such as water shape the design, with the feeling of ripples and pools flowing through the space and the inclusion of curved balustrade details.

Primary void spaces are designed with organic forms to soften and bring identity to key spaces. Bridges and pools have been designed within the floorscape to create seating areas, while bespoke furniture has been constructed from natural local materials. The landscape design reinforces the concept by using the existing canal edge and including new water features, land bridges, bench seating and planting areas.

images courtesy of Broadway Malyan

 

Moleskine

Recommended:

Haus am Weinberg by UNStudio
Flip House by Fougeron Architecture
Glass Farm by MVRDV
My Fluffy Friend's Pet Shop in Vancouver by MCM Interiors
Le Temps Machine by Moussafir Architectes
Market Hall in Ghent by Robbrecht & Daem + Marie-José Van Hee
Occidens Museum in Pamplona by Antonio Vaíllo + Juan Luis Irigaray
Asos Headquarters in London by MoreySmith
Loft Apartment by Alex Bykov
Kabinett apartment by Septembre
Aesop Marylebone store by Studio KO
Guangzhou Circle Mansion by Joseph di Pasquale architect
UFOgel holiday rental house in Austria by Peter Jungmann
Vegamar Seleccion Wine Shop in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos
The Proud Archivist by TILT
Alfred Street Residence by Studiofour
Catch The Views House by LAND Arquitectos
Rapt Studio turned Trade Warehouse into A Colorful Workspace
COS x Snarkitecture Installation at 2015 Milan Design Week
Starbucks Express Format Store in New York

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 − one =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work