Shoffice (shed + office) by Platform 5 architects | urdesign magazine

Shoffice (shed + office) by Platform 5 architects

Category: Architecture Published on 17 Dec, 2012 Tags: , , , , ,
1-shoffice-shed-office-by-platform-5-architects

Shoffice (shed + office) designed by london-based Platform 5 architects is a garden pavilion containing a small office alongside garden storage space located to the rear of a 1950′s terraced house in St John’s Wood with the brief requiring the shoffice to be conceived of as a sculptural object that flowed into the garden space.

The glazed office space nestles into an extruded timber elliptical shell, reminiscent of a wood shaving, and forms a small terrace in the lawn. The interior is oak lined and fitted out with a cantilevered desk and storage. Two rooflights – one glazed above the desk with another open to the sky outside the office bring light into the work space.

(Click images for full size photos)

2 shoffice shed office by platform 5 architects Shoffice (shed + office) by Platform 5 architects 3 shoffice shed office by platform 5 architects Shoffice (shed + office) by Platform 5 architects 4 shoffice shed office by platform 5 architects Shoffice (shed + office) by Platform 5 architects 5 shoffice shed office by platform 5 architects Shoffice (shed + office) by Platform 5 architects 6 shoffice shed office by platform 5 architects Shoffice (shed + office) by Platform 5 architects 7 shoffice shed office by platform 5 architects Shoffice (shed + office) by Platform 5 architects 8 shoffice shed office by platform 5 architects Shoffice (shed + office) by Platform 5 architects 9 shoffice shed office by platform 5 architects Shoffice (shed + office) by Platform 5 architects

images courtesy of Platform 5 architects

Recommended:

Bao House by dot Architects
Festina Lente bridge in Sarajevo
Hub 0 - Mobile Student Housing Terminal by dmvA Architecten + A3 Architects
Childminders Centre (Haus der Tagesmütter) in Selb by TallerDE2 Arquitectos + Gutiérrez De La Fuen...
New Google Tel Aviv Office by Camenzind Evolution
The Glass House in Winchester by AR Design Studio
Foscarini Store in New York by Ferruccio Laviani
Foster + Partners: The Bow, a bold new landmark on Calgary's skyline
Coventry University, Engineering and Computing Building by Arup Associates
Occidens Museum in Pamplona by Antonio Vaíllo + Juan Luis Irigaray
Cornerstone Cafe by Paul Crofts Studio
Lucerne Festival Ark Nova: inflatable mobile concert hall by Arata Isozaki and Anish Kapoor
Camper Together store in São Paulo by Atelier Marko Brajovic
Run Colors sneaker store by Mode:lina Architekci
Adidas Stan Smith shoebox pop-up store
Abandoned Silos in Montréal turned into Indoor Rock Climbing Gym
"Where Architects Live" exhibition at Salone del Mobile
Serpentine Pavilion 2014 by Smiljan Radic
Fragrance Lab at Selfridges Flagship Store in London
Matisse Beach Club by Oldfield Knott architects, Scarborough - Australia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Submit Your Work