Dolomitenblick by Plasma Studio | urdesign magazine

Dolomitenblick by Plasma Studio

Category: Houses Published on 07 Jan, 2013 Tags: , , , , ,
1-dolomitenblick-by-plasma-studio

International architecture and design practice Plasma Studio have recently completed the “Dolomitenblick“, a daring geometric shape building located on a hillside in the Dolomites, at the edge of a residential area in Sesto, Italy. The volume was in part determined by the functional elements required to host six independent apartments with a common circulation core. A formal incision marks the main access and the division of the units, splitting the main volume in two halves. Apart from its functional connotations, this incision becomes the defining element of the building. From either side of the cut, a strip unfolds to form the balustrade of a generous covered balcony that merges with the surrounding topography. Following the steep natural hillside with each floor, the strips and the façade jump back.

2 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio 3 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio 4 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio 5 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio6 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio 7 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio 8 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio 9 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio 10 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio 11 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio 12 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio 13 dolomitenblick by plasma studio Dolomitenblick by Plasma Studio

images © Hertha Hurnaus

Recommended:

AZC | Bridge in Paris
CASA DEL AGUA by TH INC
Hub 0 - Mobile Student Housing Terminal by dmvA Architecten + A3 Architects
The New Hold house in Melbourne by Jessica Lew
Caliper Studio: Roy Lichtenstein's Residence + Studio Renovation
Kook Osteria & Pizzeria | Restaurant in Rome by Noses Architects
Not Guilty restaurant - Zurich by Ippolito Fleitz Group Identity Architects
The Terrace Restaurant at London Zoo by SHH Architects
Nikbor Hostel - Student Residence by Normal
Qbic Hotel London by Blacksheep
Mews 04 in London by Andy Martin Architects
Beyond The Hill by Kazuhiko Kishimoto - acaa
Johnston Marklee's Vault House, California
Tunnel House by Makiko Tsukada Architects, Tokyo
Grove Towers: 3XN unveils its first project in Mumbai, India
Concrete apartment renovation in Jiyugaoka by Airhouse Design Office
HB6B apartment in Stockholm by Karin Matz
Los Feliz House by Ghislaine Viñas Interior Design, Los Angeles
University of Stuttgart realized a carbon-fibre pavilion based on beetle shells
Catch The Views House by LAND Arquitectos

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 − = four

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Submit Your Work