Stone Garden Installation at Toronto IDS 2013 by Nendo

Category: Design Published on 28 Jan, 2013 Tags: , , ,
Nendo Stone Garden Installation at Toronto Interior Design Show 2013

An installation created to mark Nendo‘s International Guest of Honour award from the Toronto Interior Design Show 2013. Clusters of one-legged tables hold each other up by overlapping. “Because we didn’t use any nails or screws to secure the tables to each other, we could change the depth and direction of the overlaps as we liked, and shape the groupings to the room as freely as an amoeba changes its form to fit its environment. Since the tables are stabilised by the weight of other tables, we needed to use a relatively strong material for the tabletops. We selected Caesarstone, a material made by resolidifying natural crystals that have been crushed into powder” said Oki Sato, head of the japanese studio . The ‘tables that aren’t quite tables‘ huddle together, creating a new kind of ground surface like a garden floating in the universe, far beyond the scale of the individual tables. An installation that probes the border between ‘furniture’ and ‘non-furniture’.

(Click images for full size photos)

Nendo Stone Garden Installation at Toronto Interior Design Show 2013 Nendo Stone Garden Installation at Toronto Interior Design Show 2013 Nendo Stone Garden Installation at Toronto Interior Design Show 2013 Nendo Stone Garden Installation at Toronto Interior Design Show 2013

images courtesy of Nendo

Recommended:

iFlash One bike light by KiBiSi
Sidekick Stool by Timothy John for Thanks
No, Sweat! Workspace Workout Furniture by Darryl Agawin
Outside-In Garden by Meir Lobaton Corona + Ulli Heckmann
Prophylactic rain that doesn’t wet anything by Luzinterruptus
The Reading Nest by Mark Reigelman
Semi-Wrinkle Washi Lamp by Nendo + Taniguchi Aoya Washi
Sucabaruca Coffee Set by Luca Nichetto + Mjölk
Constell.ation: Lighting installation in Lisbon by LIKEarchitects
Halfbike: a new personal vehicle that brings joy back to urban mobility
'Bird in a Row' - coat rack by Christine Herold and Katharina Ganz
BIG Architects designs a large-scale Maze for the National Building Museum
"Reflection Field" installation by Phillip K. Smith III
Moon installation in Lausanne by SpY
The Abyss Table by Duffy London
Situation Room installation by Marc Fornes + Jana Winderen
Well lighting collection by MEJD Studio
Pop-Up Habitat by People’s Architecture Office
Alley of Light installation by Serge Schoemaker Architects
Gift Horse by Hans Haacke on the Fourth Plinth, London

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two + 4 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Submit Your Work