Zwischen-Raum house by Fabi Architekten

Category: Houses Published on 04 Feb, 2013 Tags: , , , ,
Zwischen-Raum house by Fabi Architekten

The ‘Ganghofersiedlung’ was built under the National Socialists as ‘Siedlung Göring-Heim’ for the members of the ‘Messerschmidtwerke’ into the 1930 years. The strongly rehabilitation needy settlement houses are under ensemble and protection of historical monuments.

To leave the existing house still free, German Fabi Architekten studio has built an transparent and structural supporting glasstransit. Just like a bridge between existing house and new building. The glass joint functions as a visual separation at a simultaneous functional connection. The complete siding of the settlement-house remains of the outside visibly, the building got completely in his proportion

The individual rooms are located with the small rooms and the reduced windows in the existing house. The building extension contrasts with it’s airy, oppend, huge living-,cooking and eating area. There therefore are in small pieces, comfortable areas, and modern, generous living situations immediate besides each other.

(Click images for full size photos)

Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten Zwischen-Raum house by Fabi Architekten

images © Herbert Stolz – courtesy of Fabi Architekten

Recommended:

Vertical Loft by Shift A + U
HHD_FUN | Rizhao Visitor Center, China
DNB Bank Headquarters by MVRDV
Enclave House by BKK Architects
Torquay House by Wolveridge Architects
BAKERY in Oporto by Paulo Merlini
Studio Hermes in Bucharest by Corvin Cristian
The house of Mr. Simon by Mathieu Noël & Élodie Bonnefous
Black House in Normandy by Marchi Architectes
Aesop Kawaramachi by Torafu Architects
Refurbishment of a Parisian Apartment by Ramy Fischler
Vegamar Seleccion Wine Shop in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos
Tsumori Chisato Shanghai flagship store by Igarashi Design Studio
Oily Cart theatre by Hawkins\Brown, London
Wieden+Kennedy New York Office by WORKac
House CM by Bruno Vanbesien + Christophe Meersman
Apartment in Amsterdam by MAMM Design
Genesin Studio's new Aesop Rundle Street store, Adelaide
Shoebaloo Koningsplein Flagship Store by MVSA Architects, Amsterdam
Aesop ABC-Viertel by Vincent Van Duysen Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 9 = fifteen

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work