Harbour Attic by Gosplan

Category: Houses Published on 15 Feb, 2013 Tags: , , , , ,
Harbour Attic by Gosplan

Italian architecture studio Gosplan recently refurbishment a flat in Camogli, a charming village near Genoa. It is a small holiday apartment, an attic above the old fishermen’s harbour. The project aim was to build two bedrooms, a studio, a living room, a kitchen and a bathroom, despite the gambrel roof and the very small floor surface (about 30 square meters).

That led to a tailored apartment, where each room is a piece of furniture: after you have used it, you can close it. The outcome is halfway between an existenzminimum challenge and a fashionable Le-Corbusierian cabanon.

The main bedroom is totally made of wood, a darker one compared to the parquet used in the living room. It’s a sort of wooden box, an inhabited furniture. As a tribute to the modern tradition, architects choosed Le Corbusier‘s ‘lamp de Marseille‘ to characterize the living and they lighted up the bedroom with the ‘pivotant wall lamp’ by Charlotte Perriand.

(Click images for full size photos)

Harbour Attic by Gosplan Harbour Attic by Gosplan Harbour Attic by Gosplan Harbour Attic by Gosplan Harbour Attic by Gosplan Harbour Attic by Gosplan Harbour Attic by Gosplan Harbour Attic by Gosplan Harbour Attic by Gosplan

images © Anna Positano – courtesy of Gosplan

Recommended:

Nest, the Ecologic Pavilion In Alsace by Studio 1984
The Melkwegbridge by NEXT Architects
Taizu - Asia Terranean Kitchen by Pitsou Kedem Architects and Baranowitz-Amit Studio
Kempart Loft in Liège, Belgium by Daniel Dethier
Somos Luz by Boa Mistura
Les Bébés Cupcakery by JC Architecture
Loft Space in Camden by Craft Design
The new Assemble Studio with its geometric ceiling influenced by Origami
Refuge du Goûter by Groupe H
Waanders In de Broeren by BK. Architecten
Restaurant On The Sea by Case-Real
San Francisco Loft by LINEOFFICE Architecture
Black House in Normandy by Marchi Architectes
Novaoptica Optic Store by Tsou Arquitectos
Autostadt Interactive Installation for Children by J. Mayer H.
The Pool Aoyama by Nobuo Araki
University of Stuttgart realized a carbon-fibre pavilion based on beetle shells
De Gaspé House by la SHED architecture, Montréal
Fujigaoka M apartment in Yokohama by Sinato
A Refurbished Apartment in Taipei by CHI-TORCH

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 + = six

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work