Torquay House by Wolveridge Architects

Category: Houses Published on 26 Feb, 2013 Tags: , , , , ,
Torquay House by Wolveridge Architects

Protected from coastal conditions and open to north and south stunning views, ‘Torquay House‘ by Wolveridge Architects in Torquay, Australia, is a monolithic dwelling that evolves in a series of interconnected and robustly finished containers. Each prescribed to a rigid set of rules and the relationship and spaces between containers becoming essential to the program and to the life of the building. The robust mass of the buildings is intended to be offset by the expression of finely considered detail and proportion.

(Click images for full size pictures)

Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects Torquay House by Wolveridge Architects

images © Derek Swalwell

Recommended:

Torre Júlia | Pau Vidal, Sergi Pons and Ricard Galiana
Romsey Road by AR Design Studio Architects
The Lemperle Residence by Jonathan Segal Architect
My Fluffy Friend's Pet Shop in Vancouver by MCM Interiors
Caliper Studio: Roy Lichtenstein's Residence + Studio Renovation
OLS House by Jurgen Mayer H. architects
Rijksmuseum by Cruz y Ortiz Arquitectos
Wo House by SO Architecture
Portable House ÁPH80 by Ábaton Arquitectura
Cornerstone Cafe by Paul Crofts Studio
High School Crinkled Wall by Wiesflecker Architekten
Autostadt Roof and Service Pavilion by Graft Architects
Tel Aviv Townhouse by Pitsou Kedem
Lake Cottage by UUfie
Hazukashi House in Kyoto by Alts Design Office
University of Stuttgart realized a carbon-fibre pavilion based on beetle shells
Aesop Bibliotekstan by In Praise of Shadows
FREAKS freearchitects refurbishes 35 sqm flat in Geneva
Loft in Brooklyn by SABO project
Dennis Gibbens Refurbishes a 60s House in Beverly Hills

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six × 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work