Apartment in Junqueira by ASPA

Category: Houses Published on 06 Mar, 2013 Tags: , , , , ,
Apartment in Junqueira by ASPA

Seeking to maintain intact the original decorative and constructional characteristics of the original structure built in 2006, portuguese practice ASPA Arquitectos have recently renewed and transformed the single level space of the”Junqueira Apartment” into a contrasting two level dwelling using the considerable ceiling height of 5.2 meters of the apartment.

The project, explain architects, should be analyzed and understood not as restoration, but as an extension, putting to good use the “empty” space of the building in relation to its original characteristics. The new second level expansion is an addition to the original space that creates a new dynamic relationship between private and public program, almost doubling the living space.

(Click images for full size pictures)

Apartment in Junqueira by ASPA Apartment in Junqueira by ASPA Apartment in Junqueira by ASPA Apartment in Junqueira by ASPA Apartment in Junqueira by ASPA Apartment in Junqueira by ASPA Apartment in Junqueira by ASPA Apartment in Junqueira by ASPA Apartment in Junqueira by ASPA

images © FG + SG

Recommended:

Plett 6541 + 2 House by SAOTA
Eco-Resort by Luís Rebelo de Andrade + Diogo Aguiar
Fika, house and temporary scandinavian shop in Japan by ondesign & Partners
Garden House by Joaquín Alvado Bañón
Villa Rieteiland-Oost by Egeon Architecten
Yandex Saint Petersburg III by Za Bor architects
The New Hold house in Melbourne by Jessica Lew
Koya No Sumika by mA-style Architects
Castelo Branco Cultural Center in Portugal by Josep Lluís Mateo
Deloitte Headquarter in Oslo by Snøhetta
Refurbishment of a Parisian Apartment by Ramy Fischler
Cave Residence in Tokyo by Apollo Architects & Associates
Pole House by F2 Architecture, Fairhaven Beach - Australia
Home Café in Beijing by Penda
Tribal Act tattoo & piercing parlor by FREAKS freearchitects
YME Universe Concept Store Oslo
Her Majesty’s Pleasure by +tongtong, Toronto
FOC Restaurant Singapore by Lagranja Design
Naturehumaine refurbishes a 1960s family house in Montréal
Aesop Emporium Melbourne

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × = 7

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work