Casa Itu by Studio Arthur Casas | urdesign magazine

Casa Itu by Studio Arthur Casas

Category: Houses Published on 12 Mar, 2013 Tags: , , , , ,
Casa Itu by Studio Arthur Casas

Located about an hour from S達o Paulo,’Casa Itu‘ by renomated brazilian practice studio Arthur Casas is a refuge for a young couple, that takes maximum advantageof the surrounding landscape. The floor plan in L shape divides the house in a simple way: the main volume contains the children卒s room in the ground floor, a courtyard next to the home theater forms an intimate living room, a large living room opens onto the terrace and garden, erasing the boundaries between inside and outside. Above this volume are situated the master suite and a gym. In the secondary volume are the dining room, kitchen and the service areas. On the first floor of this volume are the guest rooms.

The house is marked by horizontality and fluidity between the spaces. The entry is made at the point where the two volumes converge; a low-ceiling guides the look to the external landscape. On one side the stone floor of the dining room goes towards the terrace, gradually merging into the garden.

2 casa itu by studio arthur casas Casa Itu by Studio Arthur Casas

A tree trunk dominates the living room, covering the single column present in the room. The windows slide completely and are hidden inside the walls, bringing the terrace and landscape into the house. The wood floor and ceiling give a warm and domestic aspect to that space that is merged with nature.

(Click images for full size pictures)

3 casa itu by studio arthur casas Casa Itu by Studio Arthur Casas 4 casa itu by studio arthur casas Casa Itu by Studio Arthur Casas 5 casa itu by studio arthur casas Casa Itu by Studio Arthur Casas 6 casa itu by studio arthur casas Casa Itu by Studio Arthur Casas 7 casa itu by studio arthur casas Casa Itu by Studio Arthur Casas 8 casa itu by studio arthur casas Casa Itu by Studio Arthur Casas

images息Fernando Guerra

Recommended:

The Lemperle Residence by Jonathan Segal Architect
Block House by Taylor Reynolds
Gymnasium and Town Hall Esplanade by LAN Architecture
Penhaligon's shop in London by Christopher Jenner
Kempart Loft in Li竪ge, Belgium by Daniel Dethier
NN House in Tokyo by Kozo Yamamoto
Centro Interpreta巽達o do Rom但nico Paredes by Spaceworkers
The Glass House in Winchester by AR Design Studio
The Wall House by FARM
Caja Oscura by Javier Corval叩n
Waanders In de Broeren by BK. Architecten
Tree Snake Houses by Lu鱈s Rebelo de Andrade + Tiago Rebelo de Andrade
The Terrace Restaurant at London Zoo by SHH Architects
BIG completes the Danish National Maritime Museum
House in Ishikiri by Tato Architects
M&M Residence by Arquitetura Bonina
COBE + Transform completed the Porsgrunn Maritime Museum
Wavy School Landscape by Svet Vmes
Gamsei, a different kind of cocktail bar in Munich
Taipei Apartment Interior by Tai & Architectural Design

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 × two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Submit Your Work