Coffee Shop in Athens by 314 Architecture Studio

Category: Restaurant Published on 22 Mar, 2013 Tags: , , , ,
Coffee Shop in Athens by 314 Architecture Studio

Greek architecture studio 314 has recently completed a stunning cofee shop in Athens that, thanks to a couple of green walls installed in the 300 smq site, gives to its guests the impression of being in a outdoor garden. The spaces get sunlight from the openings in the roof and in summer months the metal shades protect from direct sunlight.

Architects used modern furniture such as LC2 sofas to create a retro feeling. The use of natural materials such as wood, cement and rusted metal combined with the concrete sculpture created from Gianni Aspras give an industrial style in the coffee shop. The edifice, an old industrial building got a bioclimatic shading system with perforated metal panels. Pictures of street art and graffiti decorate the walls.

Coffee Shop in Athens by 314 Architecture Studio Coffee Shop in Athens by 314 Architecture Studio Coffee Shop in Athens by 314 Architecture Studio Coffee Shop in Athens by 314 Architecture Studio Coffee Shop in Athens by 314 Architecture Studio

images © Panayiotis Vumbakis

Recommended:

Romsey Road by AR Design Studio Architects
Salmtal Secondary School Canteen by SpreierTrenner Architekten
Dolomitenblick by Plasma Studio
Rooftecture OT2 in Osaka by Shihei Endo
Apartment “H” by Re-Act Now
The New Hold house in Melbourne by Jessica Lew
Rijksmuseum by Cruz y Ortiz Arquitectos
The Wall House by FARM
Odessa Restaurant in Kiev by YOD Design Lab
National Library of Sejong City by Samoo Architects & Engineers
Qbic Hotel London by Blacksheep
Juice Served Here - Los Angeles by Bells & Whistles
Trace 2.0 iPad App for Architects by The Morpholio Project
Icehotel Deluxe Suite by Wouter Biegelaar, Victor Tsarski and Peter Koerbler for MINI
IUTER Flagship store in Milan
Peter’s House in San Francisco by Craig Steely Architecture
Le Mistral gift shop in Tokyo by JP architects
Patisserie À La Folie - Montréal by Atelier Moderno
Aesop ABC-Viertel by Vincent Van Duysen Architects
A Refurbished Apartment in Taipei by CHI-TORCH

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 9 = thirteen

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work