Papabubble Candy Shop in Tokyo by Torafu Architects

Category: Architecture Published on 13 Sep, 2013 Tags: , , , ,
Papabubble Candy Shop in Tokyo by Torafu Architects

Tokyo-based Torafu Architects have recently completed the interior design for Papabubble, a Spanish candy artisan, which opened a small art-candy-store on a tiny 10m2 lot inside the concourse of the JR Shinjuku station. The inside of a station, with a high traffic volume, colorful signs and rows of stores lined up on a tiny strip of real estate, is a peculiar environment to create a store in, that would not only stand out, but also allow the brand image to be easily recognizable.

Using the lot’s lack of depth, Torafu Architects have used the whole store as one big signboard by applying a large logotype over the entire back wall. Furthermore, they sought to set the space apart and direct clients to the storefront located at a traffic line junction by contrasting the black flooring, walls and ceiling against the white-based environment surrounding the premises.

Papabubble Candy Shop in Tokyo by Torafu Architects

The wall serving as a wall-to-wall advertisement also functions as a merchandise display on which products are placed directly. Moreover, the Papabubble logotype was inlaid into the checkout counter, taking the idea of a candy that reveals the same pattern no matter where it is cut.

“By thoroughly applying a sense of depth onto the elevated plane borne from the peculiar specifications of the lot during the planning stage, sought to create a store serving simultaneously as a signboard and a display for merchandise” says the architects.

Papabubble Candy Shop in Tokyo by Torafu Architects Papabubble Candy Shop in Tokyo by Torafu Architects Papabubble Candy Shop in Tokyo by Torafu Architects Papabubble Candy Shop in Tokyo by Torafu Architects Papabubble Candy Shop in Tokyo by Torafu Architects Papabubble Candy Shop in Tokyo by Torafu Architects Papabubble Candy Shop in Tokyo by Torafu Architects

all images © TAKUMI OTA

Recommended:

Ipera 25 by Alataş Architecture & Consulting
The new Republic of Fritz Hansen Store in Milan by Studiopepe
Sliced Porosity Block by Steven Holl Architects
Aquarena: Aqua Leisure Center in Arras by Sarea Alain Sarfati Architecture
Ikibana Restaurant and Lounge in Barcelona by El Equipo Creativo
Lee House by Studio MK27
Renovation of Piet Bloms' Supercube in Rotterdam by Personal Architecture
Village House by Powerhouse Company
Museum De Fundatie by Bierman Henket architecten
ARC River Culture Pavilion by Asymptote Architecture
Castelo Branco Cultural Center in Portugal by Josep Lluís Mateo
Writer’s Shed in London by Weston Surman & Deane
Aarau Bus Station by Vehovar & Jauslin Architektur
2LB House by Raphaël Nussbaumer Architectes, Geneva
The Steirereck in Stadtpark by PPAG architects, Vienna
One football Headquarters in Berlin by TKEZ
Christopher Kane Store London by John Pawson
Architects install a Tree House at the Israel Museum’s Youth Wing in Jerusalem
Mount Pleasant House by Roundabout Studio, Toronto
Slovenia Pavilion for Expo Milano 2015 by SoNo Arhitekti

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 8 = nine

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Submit Your Work